Κέρδη καταγράφει το ευρώ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 13:13

Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του γεν και του δολαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στις 13.02 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχυόταν κατά 1,08% έναντι του ιαπωνικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 89,57 γεν. Την ίδια ώρα, το ευρώ σημείωνε ελαφρά άνοδο 0,12% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και ανερχόταν στα 1,3334 δολάρια.

Οι δείκτες PMI που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα υποδεικνύουν ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάκαμψη, ενώ η δραστηριότητα στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών στη Γερμανία αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό ενός έτους. Στη Γαλλία, αντιθέτως, η δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών βρέθηκε στα χαμηλά 46 μηνών, ενώ αύξηση του ρυθμού ύφεσης σημειώθηκε και στον κλάδο της μεταποίησης.

«Το ευρώ δέχθηκε πιέσεις από τα αδύναμα στοιχεία για τη Γαλλία αλλά ενισχύθηκε από τις θετικές ενδείξεις για τη Γερμανία. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό για το ευρώ», σχολιάζει στο Reuters ο Νιλς Κρίστενσεν από την Nordea.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα