«Αισιοδοξία χωρίς εφησυχασμό» συστήνει ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 12:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

«Αισιοδοξία χωρίς εφησυχασμό» και υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί και αποφασισθεί συνέστησε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS).

Το 2013, είπε, ξεκίνησε με θετικά δεδομένα μεταξύ των οποίων η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, η συνέχιση της επιστροφής καταθέσεων - έχουν ήδη εισρεύσει 11 δισ. ευρώ - καθώς και η δρομολόγηση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Πλούταρχος Σακελλάρης ανέφερε ως βασικούς παράγοντες για την επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης την επανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση των τραπεζών, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την αύξηση των επενδύσεων και την ενεργή επανακατάρτιση των ανέργων.

Εκτίμησε επίσης ότι η υλοποίηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η εξομάλυνση της χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα της παραγωγικής διαδικασίας θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην τόνωση των επενδύσεων.

Ειδικά για την τόνωση των επενδύσεων, ο κ. Σακελλάρης πρότεινε τη δημιουργία Ταμείου Επενδύσεων στην Ελλάδα, το οποίο θα λειτουργεί σαν σύμπραξη όπου εγχώριοι πόροι θα μοχλεύουν διεθνείς πόρους (ιδιωτικούς και μη) και θα έχει ως σκοπό τη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα