Εν αναμονή της απόφασης της Fed η Wall Street

«Καμπανάκι» από την Compaq
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2001 16:31

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη εν αναμονή της απόφασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για το επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η αρμόδια επιτροπή για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Fed θα προβεί σήμερα σε νέα μείωση του βασικού επιτοκίου, στην ένατη από την αρχή του έτους, προκειμένου να τονώσει την εξασθενημένη αμερικανική οικονομία.

Σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου "Bloomberg", η πλειονότητα των ερωτηθέντων οικονομολόγων εκτιμά ότι η μείωση θα είναι της τάξεως του 0,5%. Εάν επαληθευθεί η πρόβλεψη αυτή, τότε το βασικό επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 2,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1962. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 21:15' ώρα Ελλάδος.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% και βρίσκεται στις 8.840 μονάδες και ο Nasdaq στις 1.479 μονάδες μειωμένος κατά 0,10%.

Σημαντική πτώση σημειώνει η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Compaq. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι αναμένει να εμφανίσει ζημία το τρίτο οικονομικό της τρίμηνο λόγω της μειωμένης ζήτησης για η/υ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η ζημία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ πέντε και επτά σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν ότι το εν λόγω διάστημα η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη της τάξεως των πέντε σεντς ανά μετοχή.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Hewlett Packard. Ως γνωστόν, η τελευταία προέβη στις αρχές του περασμένου μήνα σε συμφωνία εξαγοράς της Compaq έναντι 25 δισ. δολ. σε μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα