ΕΣΕΕ: Βέβαιη η επιβάρυνση των καταναλωτών από την απεργία των γεωτεχνικών

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 16:25

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη και Γεωργίας Γ. Δρυ, επισημαίνει την αναγκαιότητα παρέμβασής τους για την αποτροπή των σοβαρότατων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη απεργία των γεωτεχνικών.

Οπως επισημαίνουν οι έμποροι, «οι ζημίες που προκαλούνται, είναι προφανείς εξαιτίας του κινδύνου ολικής καταστροφής των ευπαθών εμπορευμάτων και των ελλείψεων πρώτων υλών για την βιομηχανία και τις κατασκευές των Ολυμπιακών και των δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Επιπρόσθετα, επιβαρύνεται το κόστος από τη μακρά παραμονή των εμπορευμάτων στους λιμενικούς και τελωνειακούς χώρους με βέβαιη πλέον την επιβάρυνση των καταναλωτών».

Η ΕΣΕΕ προτείνει την ανάγκη άμεσης λήψης των κάτωθι μέτρων:

- Να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες ιδιωτικών γραφείων για την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών.

- Να εξετασθεί η οριστική λύση του προβλήματος των ελέγχων από γεωτεχνικούς με τη νομική εξουσιοδότηση ιδιωτικών γραφείων να εκδίδουν τέτοια πιστοποιητικά.

- Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από τα πρόστιμα υπερημερίας από όλα τα λιμάνια της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα