Αττική: Πτώση 12,5% στις διανυκτερεύσεις στο οκτάμηνο

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 17:48

Πτώση 12,5% των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Αττικής παρατηρείται στο οκτάμηνο του 2003, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) με θέμα την πορεία της ξενοδοχίας και του τουρισμού ενόψει 2004. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΞΑ, η απώλεια εσόδων των ξενοδοχείων της Αττικής εξαιτίας αυτής της πτώσης υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ.

Αλλά και τα στοιχεία από τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς, όπως δήλωσε ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η πτώση στο οκτάμηνο του 2003 ανήλθε στο 10%, ενώ η ετήσια πληρότητα φτάνει το 55%.

Οι ξενοδόχοι σημείωσαν ότι οι προσδοκίες για αυξημένη κίνηση κατά την προολυμπιακή περίοδο διαψεύστηκαν, καθώς οι πληρότητες της Αττικής, προ-ολυμπιακά, υπολείπονται των αντιστοίχων του Σίδνεϊ κατά 15-20%.

Την ίδια στιγμή, τονίστηκε, ότι για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων στην Αττική θα δαπανηθούν πλέον των 900 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, άνω των 400 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για την κατασκευή νέων μονάδων.

Για την αναστροφή της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού, από την ΕΞΑ προτείνεται η εξασφάλιση σοβαρών κονδυλίων για τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής και της χώρας γενικά, όπως επίσης και η δημιουργία οργάνου χειρισμού κρίσεων και τουριστικών προβλημάτων που πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα