Vodafone: Στο β' τρίμηνο του 2004 η εμπορική λειτουργία της 3G

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 18:50

Η Vodafone ζήτησε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, άμεση πρόσβαση στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες της ενόψει 2004.

Ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Vodafone Δημήτρης Μιχόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τον Μάρτιο 2004 θα έχει λυθεί το πρόβλημα και θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να τοποθετήσουν τα μηχανήματά τους στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, η Vodafone θα προσφύγει σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμη και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το 2004 στην Αθήνα θα δοκιμαστεί και η κινητή τηλεφωνία τρίτης γενιάς, με τη μετάδοση όχι μόνο φωνής αλλά και εικόνας. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο κ. Μιχόπουλος, η Vodafone έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για την εγκατάσταση δικού της δικτύου οπτικών ινών, μήκους 110 χιλιομέτρων, στην περιοχή της Αττικής, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα και τη διαθεσιμότητα του δικτύου της. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών της Vodafone στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2004. Θα ακολουθήσει ο άξονας Αθήνας-Πάτρας που θα ολοκληρωθεί το 2007.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο, η εμπορική λειτουργία της κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) θα αρχίσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2004. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Vodafone, τις ημέρες των Ολυμπιακών αγώνων στις ώρες αιχμής θα γίνονται περί τα δέκα εκατομμύρια κλήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα