Georg Fischer AG : Προς μείωση του προσωπικού κατά 1.000 θέσεις

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 12:52

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ 1.000 θέσεων εργασίας, ποσοστό 8% του προσωπικού της, αλλά και στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Georg Fischer AG, η ελβετική εταιρεία παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων για βιομηχανίες, όπως η DaimlerChrysler AG, καθώς βλέπει για τέταρτη χρονιά τη μείωση των εσόδων της.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά, ότι θα εξοικονομήσει 150 εκατ. ελβετικά φράγκα (114 εκατ. δολ.) από την πώληση του τμήματος real estate και άλλων περιουσιακών στοιχείων της, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η εταιρεία, σχεδιάζει επίσης να πουλήσει ανταλλάξιμα ομόλογα αξίας μεγαλύτερης των 150 εκατ. φράγκων, προκειμένου να αυξήσει το κεφάλαιο κίνησης.

Τα κέρδη της, φαίνεται ότι θα μειωθούν και το 2003, καθώς παρατηρείται μείωση τη ζήτησης για το μηχανολογικό εξοπλισμό κοπής μετάλλων, ανέφερε ο επικεφαλής της Georg Fischer, Kurt Stirnemann, τον περασμένο μήνα. Τα μέτρα αυτά, θα κοστίσουν στην εταιρεία περίπου 130 εκατ. ελβετικά φράγκα, αλλά αναμένεται να βελτιώσουν το λειτουργικό της αποτέλεσμα κατά 100 εκατ. φράγκα μέχρι το τέλος του 2005.

«Ολα αυτά, αποτελούν θετικά νέα», ανέφερε ο Michel Raemy, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου ένα δισ. ελβετικά φράγκα σε μετοχές με την Banque Bonhote & Cie, συμπεριλαμβανομένων και 27.000 μετοχών της Fischer, συμπληρώνοντας ότι : «Ο Stirnemann λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βελτιώσει τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας».

Οι μετοχές της κέρδιζαν εννέα ελβετικά φράγκα, ποσοστό 5%, φθάνοντας τα 189 φράγκα η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 187 φράγκα στις 10:14' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης, τοπική ώρα.

Η εταιρεία, έχει ήδη ανακοινώσει την παύση λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής πλαστικών στην Ιταλία φέτος και ενός χυτηρίου μετάλλων στη Γερμανία. Η διοίκησή της εκτιμά, ότι τα προ φόρων κέρδη της θα αγγίξουν τα 42 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2003, σε αντίθεση με πέρυσι, χρονιά κατά την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη της ζημία μέσα σε μία δεκαετία.

Η Georg Fischer, η οποία κατασκευάζει αντλίες, εξαρτήματα αυτοκινήτων και εξοπλισμό κοπής μετάλλων, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα εισπράξει από τις πωλήσεις των περιουσιακών της στοιχείων, στη μείωση του χρέους της κατά περίπου 300 δισ. ελβετικά φράγκα μέχρι το τέλος του 2005. Το συνολικό της χρέος στις 30 Ιουνίου ανήρχετο στ 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα.

Επίσης, σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση ανταλλάξιμων ομολόγων, ύψους 120 έως 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, θέμα που θα θέσει στη γενική συνέλευση των μετόχων της που έχει οριστεί για τον Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα