ΙΝΚΑ: Ρεκόρ παραπόνων για το Κόστος Ζωής

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 14:22

Η έρευνα της ICAP http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/07/831026.htm έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίστοιχη έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) του περασμένου Μαρτίου, σε ό,τι αφορά στην εισοδηματική απαισιοδοξία, στην περικοπή δαπανών, στην προσφυγή στο δανεισμό και στο γεγονός ότι το κόστος ζωής αποτελεί το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΙΝΚΑ επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι περικοπές των δαπανών δεν αφορούν πλέον μόνο στην ψυχαγωγία, στον τουρισμό, στην ένδυση και στον οικιακό εξοπλισμό αλλά επηρεάζουν και τη διατροφή (στην ποιοτική της διάσταση), η οποία επαναποκτά –όλο και περισσότερο- τα ταξικά χαρακτηριστικά προηγουμένων δεκαετιών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και αναφορές, οι οποίες καταγράφονται στο ΙΝΚΑ, ο τομέας του Κόστους Ζωής, εξακολουθεί να βρίσκεται στην 1η θέση, ακολουθούμενος από τα Ακατάλληλα Τρόφιμα, τα Κέντρα Αδυνατίσματος, τον Τουρισμό/Ψυχαγωγία και τις Τράπεζες. Αισθητή είναι η άνοδος των παραπόνων για τις Ασφάλειες και τις Μισθώσεις Ακινήτων. Οι περισσότερες αναφορές, όλων σχεδόν, των κατηγοριών, συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το Κόστος Ζωής (περίπου 66%) http://www.presspoint.gr/release.asp?id=32678 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα