Ενίσχυση σε σεισμόπληκτους συνταξιούχους του Δημοσίου

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 15:54

Με υπουργική απόφαση χορηγείται εφ' άπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ποσού 352 ευρώ στους συνταξιούχους του Δημοσίου, εφόσον δε λαμβάνουν σύνταξη και από άλλο ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης και είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Λευκάδας, των διοικητικών ορίων των δήμων Κεκροπίας και Ανακτορίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και των διοικητικών ορίων του Δήμου Πρέβεζας του Νομού Πρέβεζας, των οποίων η μόνιμη κατοικία κρίθηκε ακατάλληλη για χρήση (κόκκινη ή κίτρινη) από το σεισμό της 14ης Αυγούστου 2003.

Την παραπάνω οικονομική ενίσχυση δικαιούνται και οι συνταξιούχοι των ΝΠΔΔ, που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς και οι συντάξεις τους βαρύνουν τους οικείους φορείς, καθώς επίσης και οι σιδηροδρομικοί συνταξιούχοι που διέπονται από το καθεστώς του ν.δ. 3395/1955, με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Ως δικαιολογητικό για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης απαιτείται η έκθεση αυτοψίας ακαταλληλότητας του οικήματος, η οποία υποβάλλεται στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέχρι τις 31-12-2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα