PwC: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι CEOs

Για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 12:44
REUTERS/PASCAL LAUENER

Συγκρατημένοι ως προς τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους εμφανίζονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της PricewaterhouseCoopers (PwC), που δημοσιεύτηκαν χθες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 36% των συμμετεχόντων παγκοσμίως είναι «πολύ αισιόδοξοι» για τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησής τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε αντίθεση με 40% πέρυσι και 48% το 2011. Πιο μακροχρόνια, η αισιοδοξία των CEOs παραμένει στάσιμη – 46% διεθνώς ανέφεραν πως είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, περίπου στο ίδιο ποσοστό με πέρυσι.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις τους για την παγκόσμια οικονομία, η πλειοψηφία των διευθυνόντων συμβούλων σε παγκόσμιο επίπεδο (52%) αναμένουν ότι θα παραμείνει στάσιμη το 2013, ενώ 28% πιστεύουν ότι θα παρουσιάσει ύφεση και μόνο 18% ότι θα βελτιωθεί.

Η κύρια ανησυχία τους για την επόμενη χρονιά είναι η συνεχιζόμενα ασταθής οικονομική ανάπτυξη (81%), καθώς και η αδυναμία κρατών να διαχειρισθούν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος (71%).

«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι παραμένουν συγκρατημένοι σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές τους και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Με τα υψηλά επίπεδα ανησυχίας των διευθυνόντων συμβούλων σχετικά με τις υπερβολικές ρυθμιστικές επιβαρύνσεις, το δημόσιο χρέος και την αστάθεια των κεφαλαιαγορών, είναι επόμενο να είναι λιγότερο αισιόδοξοι κατά τους τελευταίους 12 μήνες», δήλωσε ο Dennis M. Nally, πρόεδρος της PricewaterhouseCoopers International.

YOUTUBE

O Dennis M. Nally για την έρευνα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η PwC Ελλάδας, στο πλαίσιο της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας, διεξήγαγε μελέτη ειδικά για τη χώρα. Η μελέτη αποτυπώνει τις θετικές επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις του Δεκεμβρίου για στήριξη της Ελλάδας και τη βελτίωση των προσδοκιών σε σύγκριση με τις αντίστοιχες έρευνες των προηγούμενων δύο χρόνων. Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα