Επιβεβαίωση για ΕΟΤ και άρση καθεστώτος κορεσμού για ξενοδοχεία

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 18:46

Η νέα πολιτική για τον ελληνικό τουρισμό, που θα συζητηθεί την επόμενη Δευτέρα σε διυπουργική, αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό την προεδρία του Ακη Τσοχατζόπουλου με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού Δ. Γεωργαράκη, του προέδρου του ΕΟΤ Γ. Πατέλλη, του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑ ΑΕ Α. Χωμενίδη και υπηρεσιακών τουριστικών παραγόντων.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Τσοχατζόπουλος επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται η πανελλαδική άρση του καθεστώτος κορεσμού για νέα ξενοδοχεία, καθώς και η μετατροπή του ΕΟΤ σε ανώνυμη εταιρεία. Τέτοιες πράξεις κορεσμού ισχύουν στη Ρόδο, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα.

«Αυτό που τώρα θέλουμε να κάνουμε», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι αίροντας τους περιορισμούς να ισχύσουν οι προβλεπόμενες θεσμικές, πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις, που καθορίζουν ειδικούς επιλεγμένους χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά. Αυτό το συνδυάζουμε και με την ενίσχυση των επενδύσεων».

Ακόμα ο κ.Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα ενίσχυσης των ξενοδοχείων Γ' κατηγορίας με 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο, αλλά δεν προσέλκυσε το αναμενόμενο ενδιαφέρον των ξενοδόχων.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα