Έκκληση Ρόμπεϊ για συμβιβασμό σχετικά τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Σύνοδος Κορυφής στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 00:26
EPA/OLIVIER HOSLET

Σε συμβιβασμό κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ.

  Σε συμβιβασμό κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ο Χ. Βαν Ρόμπεϊ για τον κοινοτικό προϋπολογισμό

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ

« Θα πρέπει να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις», τόνισε προσθέτοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ένωση έχει τα χρήματα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, από σήμερα και έως το τέλος της δεκαετίας.

«Για να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό, πρέπει όλοι μας να κάνουμε μια προσπάθεια για συμβιβασμό καθώς οι εθνικοί εγωισμοί κυριάρχησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο Ρόμπεϊ δήλωσε ότι η Σύνοδος του Φεβρουαρίου θα είναι αφιερωμένη στην κρίση στο Μαλί, στο παγκόσμιο εμπόριο και ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς επίσης και στις σχέσεις με τις χώρες της νότιας Ευρώπης δύο χρόνια μετά την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα