Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Honda Motor Co. και Hyundai Motor Co., μετά την υποχώρηση του δολαρίου στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του γιεν και του γουόν, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών, απειλώντας την αξία των πωλήσεών τους εκτός περιφέρειας.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι οι πιο ευάλωτες αναφορικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αφού εξαρτώνται άμεσα από τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό», ανέφερε ο Hiromichi Tsuyukubo, ο οποίος διαχειρίζεται 650 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Tokyo-Mitsubishi Asset Management Ltd. στο Τόκυο, συμπληρώντας : «Προχωρώ στην πώληση κλασσικά εξαγωγικών εταιρειών και αγοράζω μετοχές εταιρειών εθνικής εμβέλειας».

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε 1,1%, φθάνοντας στις 10.704,37 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix έχανε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 1.067,19 μονάδες, θέτοντας τέλος στη μεγαλύτερη περίοδο κερδών που διήνυσε μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αποτελούσαν τα 2/5 των συνολικών απωλειών του δείκτη. Ο δείκτης του κλάδου των μεταφορών, οδήγησαν τον δείκτη Kospi στη Ν. Κορέα, σε απώλειες 1,1%.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Inc. Asia Pacific, τον οποίο αποτελούν περισσότερες από 800 εταιρείες σε 14 χώρες, υποχωρούσε κατά 0,6%.

Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία κινούντο ανοδικά για πέμπτη ημέρα. Οι μετοχές της Singapore Technologies Engineering Ltd. σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις μερίδας οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News. Οι μετοχές της WMC Resources Ltd., της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής νικελίου στον κόσμο, οδηγούσαν την άνοδο στην Αυστραλία, μετά την αύξηση της τιμής του μετάλλου στο Λονδίνο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείτο ανοδικά στις αρχές της συνεδρίασης, μετά από ελαφρά υποχώρηση μέσα στην εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα