Ισχυροποίηση του γιεν έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 07:51

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιεν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, μετά την ισχυροποίησή του στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών στη Ν. Υόρκη, εν αναμονή της κυβερνητικής έκθεσης η οποία θα προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο για την οικονομία της Ιαπωνίας, ότι αναπτύσσεται.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν τον Αύγουστο, για τρίτη φορά σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News. Την επόμενη εβδομάδα η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενδέχεται να αναθεωρήσει την εκτίμησή της για την πορεία της οικονομίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai».

«Η Ιαπωνία θα δείξει βελτίωση της οικονομικής της προοπτικής, βάζοντας στο περιθώριο την Ευρώπη και τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Shunya Inomata, ο οποίος διαχειρίζεται ένα δισ. δολ. με την Daiwa SB Investments Ltd., τμήμα του δεύτερου σε μέγεθος χρηματιστηριακού οίκου της Ιαπωνίας, συμπληρώνοντας : «Περιμένουμε μεγαλύτερες εκπλήξεις μακροοικονομικών στοιχείων».

Το γιεν αναρριχήθηκε στα 109,65 έναντι του δολαρίου στις 12:31' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 109,93 γιεν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου κέρδισε ποσοστό τουλάχιστον 1,5%, φθάνοντας στα 109,37 γιεν, σημειώνοντας την υψηλότερη άνοδο σε δύο εβδομάδες. Το ιαπωνικό νόμισμα βρισκόταν στα 129,26 έναντι του ευρώ από 129,29 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα