Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης NBC-Vivendi Universal Entertainment

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 12:09
UPD:12:27

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κατέληξαν το τηλεοπτικό δίκτυο της General Electric, NBC και η Vivendi Universal για τις τελευταίες λεπτομέρειες της πώλησης της Vivendi Universal Entertainment, έπειτα από έξι και πλέον μήνες διαπραγματεύσεων.

Βάσει της τελικής συμφωνίας η General Electric θα αναλάβει μεγαλύτερο μέρος του χρέους απ΄ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα η NBC επωμίζεται 1,7 δισ. δολάρια από το συνολικό χρέος.

Η General Electric θα καταβάλει στους μετόχους της Vivendi Universal Entertainment 3,8 δισ. δολάρια σε μετοχές της και θα τους παραχωρήσει το 20% της εταιρείας NBC/VUE που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

«Πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή συμφωνία για τους μετόχους της Vivendi, τόσο από άποψη ενίσχυσης της αξίας της εταιρείας όσο και από πλευράς μείωσης του χρέους της, το οποίο μέχρι το τέλος του 2004 θα διαμορφωθεί κάτω από τα 5 δισ. δολάρια» είπε χαιρετίζοντας τη συμφωνία, ο Ζαν Ρενέ Φουρτού διευθύνων σύμβουλος της Vivendi Universal.

Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν επίσης σήμερα ότι αναμένουν περικοπές κόστους από τη συγχώνευση των Vivendi Universal Studios και των καλωδιακών δικτύων της VUR με το τηλεοπτικό δίκτυο του NBC. Οι πωλήσεις της νέας εταιρείας αναμενεται να φθάσουν τα 13 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα