Σόιμπλε: Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν

«Η προσαρμογή μπορεί να είναι επώδυνη»
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 13:41
REUTERS/THOMAS PETER

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τις απόψεις του όσον αφορά την επίλυση της κρίσης και αυτό είναι απολύτως θεμιτό», αλλά «τα μέτρα αποφασίστηκαν και πρέπει να εφαρμοστούν», αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Εάν θέλει κανείς να επιλύσει οριστικά διαρθρωτικά προβλήματα, δε γίνεται να αποφύγει μία περίοδο προσαρμογής η οποία μπορεί να είναι επώδυνη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Διευκρινίζει επίσης ότι την παραπάνω θέση διατύπωσε και στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.

Ερωτώμενος πάντως αν τον άγγιξε η περιγραφή των κοινωνικών συνεπειών του αυστηρού προγράμματος λιτότητας από τον κ. Τσιπρα, ο γερμανός αξιωματούχος απαντά ότι του είναι οδυνηρό να γνωρίζει πως η διαχείριση της κρίσης απαιτεί πολλά από τους Έλληνες «ανεξαρτήτως του ποιος έρχεται να τον δει».

«Ωστόσο», συμπληρώνει, «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία βοηθούν σημαντικά την Ελλάδα». Αναφέρει επίσης ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει τις απόψεις του όσον αφορά την επίλυση της κρίσης και αυτό είναι απολύτως θεμιτό».

«Δεν αναμειγνύομαι στις ελληνικές συζητήσεις της εσωτερικής πολιτικής. Τα μέτρα του προγράμματος λιτότητας έχουν αποφασισθεί και πρέπει να εφαρμοστούν», καταλήγει ο Σόιμπλε.

«Παρά τις θριαμβολογίες του κ. Στουρνάρα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την δήθεν θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Σόιμπλε ενεργώντας ως ανθύπατος και παρότι γνωρίζει ότι το μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά, επιμένει στην εφαρμογή του και στην επιβολή νέων δυσβάσταχτων μέτρων κατά του χειμαζόμενου ελληνικού λαού», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα