ΝΔ: Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 18:33

Το θέμα των κυβερνητικών χειρισμών αναφορικά με την προστασία των μεσογειακών προϊόντων επαναφέρει η ΝΔ, με επερώτηση που κατέθεσαν δεκαπέντε βουλευτές της.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα μεσογειακά προϊόντα, αποτελούν «κόλαφο για τους αγρότες», καθώς η Επιτροπή, «προτείνει την κατάργηση της ευρωπαϊκής καπνοκαλλιέργειας που θα υλοποιηθεί με την εφαρμογή της ολικής αποσύνδεσης της ενίσχυσης από την παραγωγή για ποσοστώσεις μέχρι 3,5 τόνους, αλλά και με την μείωση των επιδοτήσεων για μεγαλύτερες ποσοστώσεις».

«Για το βαμβάκι και το ελαιόλαδο, η πρόταση περιλαμβάνει αποσύνδεση της ενίσχυσης από την παραγωγή κατά 60%, ενώ για το υπόλοιπο 40%, προτείνει την καταβολή επιδοτήσεων με προϋποθέσεις που δύσκολα μπορούν να καλυφθούν από τους Ελληνες παραγωγούς. Για το βαμβάκι προβλέπονται και σημαντικές περικοπές στην καλλιεργούμενη έκταση».

Με βάση τα παραπάνω, η ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση παίζει «επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών», καθώς «αν και είχε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν φρόντισε να διασφαλίσει τα προϊόντα μας», ενώ όλο αυτό το διάστημα, «συστηματικά παραπληροφορούσε τους Ελληνες αγρότες για την τύχη των μεσογειακών προϊόντων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα