Πτώση 0,9% στο Τόκιο

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 10:42

Απώλειες κατέγραψε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων λόγω της ανατίμησης του γεν.

Επιπλέον, οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,9% στις 10.820,59 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,7% στις 905,16 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αναμενόμενα μέτρα περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής έχουν προεξοφληθεί στην αγορά. Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ιαπωνίας συμφώνησαν να αυξήσουν τον στόχο για τον πληθωρισμό στο 2%, ενώ η κεντρική τράπεζα αναμένεται να εξαγγείλει την αγορά στοιχείων ενεργητικού μέχρις ότου επιτευχθεί ο στόχος.

«Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν πειστεί ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βγάλει τη χώρα από τον αποπληθωρισμό και πιστεύουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση [της νομισματικής πολιτικής] μετά την αυριανή συνεδρίαση», σχολιάζει στο Reuters ο Σουν Μαρουγιάμα από την BNP Paribas.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα