Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 19:11

Στο «κόκκινο» έκλεισαν και σήμερα οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες αδύναμοι να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη. Η επιδείνωση του κλίματος αργά το απόγευμα οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.268,6 μονάδες μειωμένος κατά 0,08%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.248,61 μονάδες με απώλειες 0,19% κα στο Αμστερνταμ ο δείκτης ΑΕΧ στις 317,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,14%.

Στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, όπου η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,19% έχοντας φθάσει τις 3.395,7 μονάδες.

Πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών με τη μετοχή της γαλλικής Credit Agricole να κλείνει με απώλειες 1,2%.

Ανάλογη πτώση σημείωσε και ο τίτλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot λόγω της σημαντικής ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου που καθιστά ακριβότερα τα προϊόντα της στις ξένες αγορές.

Σημαντικές απώλειες, 2,6%, κατέγραψε και η μετοχή της Sodexho Alliance η οποία ανακοίνωσε σήμερα μείωση των ετήσιων πωλήσεών της κατά 7,3%.

Στον αντίποδα, το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές εταιρειών λογισμικού μετά την εκτίμηση της γερμανικής SAP ότι οι πωλήσεις της στο τρίτο τρίμηνο θα σημειώσουν πτώση μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχική τιμή της παραπάνω εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 11,5%.

Αξιόλογα κέρδη (2,7%) κατέγραψε και η μετοχή της Philips στον απόηχο της είδησης ότι η ολλανδική εταιρεία θα μειώσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Taiwan Semiconductor http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/08/831609.htm .

Ανοδο (0,7%) σημείωσε επίσης ο τίτλος της Vivendi Universal μετά την ανακοίνωση ότι ο γαλλο-αμερικανικός όμιλος ΜΜΕ υπέγραψε συμφωνία με το NBC, στο πλαίσιο της οποίας οι μέτοχοι της μονάδας της Vivendi-Univesral στον τομέα ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ θα λάβουν 3,8 δισ. δολάρια σε μετρητά http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/08/831653.htm .

Τέλος, εντυπωσιακή άνοδο κατά 16,2% σημείωσε η μετοχή της Amersham, καθώς, όπως έγινε σήμερα γνωστό, η βρετανική εταιρεία αποτελεί στόχο επιθετικής εξαγοράς. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πιθανοί υποψήφιοι για την εξαγορά της Amersham είναι η ελβετική Roche, η αμερικανική Johnson & Johnson και η γερμανική Siemens.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα