Ιταλία: Μεγαλύτερη αναμένεται η συρρίκνωση του ΑΕΠ

Το 2013
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 21:53

Mεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ προβλέπει για το 2013 η Τράπεζα της Ιταλίας, που αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ιταλική οικονομία. Έτσι, πλέον προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,2%, από προηγούμενο πρόβλεψη για οριακή μείωση 0,2%. Η κεντρική τράπεζα αποδίδει την αναθεώρηση στην «επιδείνωση της διεθνούς οικονομικής κατάστασης και την εξασθένιση των εγχώριων οικονομικών συναλλαγών».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας τόνισε ότι «και το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και η οικονομική ανάκαμψη θα ακολουθήσει αργούς ρυθμούς». Την ομιλία του διέκοψε δυο φορές ομάδα φοιτητών, φωνάζοντας το σύνθημα «έξω οι τραπεζίτες από τα πανεπιστήμια».

«Ελπίζουμε η οικονομική ανάκαμψη να μπορέσει να αρχίσει το δεύτερο ήμισυ του 2103, έστω και αν υπάρχει ορισμένη αβεβαιότητα», είπε ο Βίσκο. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό ανεργίας, η Τράπεζα της Ιταλίας αναμένει πως ως το 2014 θα φτάσει το 12%. Για το λόγο δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ -που τον περασμένο Νοέμβριο έφτασε στο 127%- προβλέπεται σταδιακή μείωση από το 2014 και μετά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα