Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάθεση του 11% της Εθνικής

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 09:23

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση 28.056.390 μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ιδιοκτησίας της ΔΕΚΑ ΑΕ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 11% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, λόγω της αυξημένης ζήτησης διατέθηκαν παραπάνω μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% παραπάνω από αυτό που είχε προγραμματιστεί.

Η τιμή διάθεσης ορίστηκε σε 17,40 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με έκπτωση 3,86 % επί της σημερινής τιμής κλεισίματος της μετοχής και συνολικά αντλήθηκαν έσοδα ύψους περίπου 490 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διάθεση πραγματοποιήθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την επιταχυνόμενη διαδικασία του βιβλίου προσφορών (accelerated book building).

Η διάθεση, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, προσείλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των εγχώριων και διεθνών θεσμικών επενδυτών, γεγονός που καταδεικνύει, όπως υπογραμμίζεται, την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Εθνική Τράπεζα και τις προοπτικές της. Η συνολική ζήτηση προήλθε κατά το 1/3 από το εσωτερικό και κατά τα 2/3 από το εξωτερικό και υπερκάλυψε συνολικά τη διάθεση κατά 1,8 φορές.

Διαχειριστές του βιβλίου προσφορών ήταν η Citigroup Global Market Limited και η Merrill Lynch International.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα