Αυξάνουν πωλήσεις και μερίδια Nokia, Siemens, Motorola

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 10:45

ΑΥΞΗΣΗ των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων και των μεριδίων τους στη αγορά, εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο του 2003 οι εταιρείες Nokia Oyj, Siemens AG και Motorola Inc., καθώς τα νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν αύξησαν τις αποστολές στη Δυτική Ευρώπη σε ποσοστό της τάξης του 13% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, σύμφωνα με ερευνητή της αγοράς.

Οι αποστολές αυξήθηκαν σε 55,5 εκατ. κομμάτια, από 49,3 εκατ. κομμάτια που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2002, σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics. Η Nokia, διεύρυνε και άλλο τις πωλήσεις νέων μοντέλων, όπως του 7250 που φέρει κάμερα και η Motorola Inc. πήρε την τρίτη θέση από την Samsung Electronics Co.

«H Nokia, με το ήμισυ της αγοράς της Δυτικής Ευρώπης, κρατά γερά το μερίδιο που κατέχει και ουσιαστικά ανταγωνίζεται τον εαυτό της», ανέφερε ο Neil Mawston, αναλυτής της Strategy Analytics, συμπληρώνοντας ότι : «Η συνεχής διανομή δικτύων και σχετικών σημάτων, τόνωσαν και τη θέση της Siemens».

«Η ζήτηση ανακάμπτει, καθώς η Nokia, η Siemens και άλλες ανταγωνίστριές της παρουσίασαν νέα κινητά με κάμερα, παιχνίδια και τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα και το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αφού θα κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα και επίκειται η οικονομική ανάκαμψη στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης», συμπλήρωσε ο Mawston.

Το μερίδιο της Nokia αυξήθηκε στο 49% το πρώτο εξάμηνο του 2003, από 44% που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η εταιρεία απέστειλε συνολικά 27,3 εκατ. κινητά τηλέφωνα, κατά 27% περισσότερα από το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Το μερίδιο της Siemens αυξήθηκε στο 13%, από 11% και οι αποστολές της αυξήθηκαν κατά 30%, φθάνοντας στα 7,1 εκατ. τηλέφωνα. Τέλος, η Motorola, αύξησε το μερίδιο αγοράς στο 9% από 8% ενώ οι αποστολές της αυξήθηκαν κατά 21%, φθάνοντας στα 4,8 εκατ. κινητά τηλέφωνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα