Τόμσεν: Συμβατό με τους κανόνες του ΔΝΤ το τελευταίο πακέτο

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 18:17
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

Το πρόγραμμα της Ελλάδας κινδυνεύει να εκτροχιαστεί χωρίς αποφασιστική προσπάθεια, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πόουλ Τόμσεν στο συνέδριο του Economist, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα.

Συμβατό με τους κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι το τελευταίο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αξιωματούχος του για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν. Οι δεσμεύσεις της ευρωζώνης να συνεχίζουν να καλύπτουν το χρηματοδοτικό κενό της χώρας μπορεί να μην είναι ακόμα συγκεκριμένες, αλλά είναι σύμφωνες με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ, σημείωσε, υπονοώντας ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει και αυτό να συγχρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι ότι η ευρωζώνη αναγνώρισε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα μείωσής του στο μέλλον. Επισήμανε πάντως πως η έγκαιρη συγκεκριμενοποίηση της περαιτέρω αυτής μείωσης καθώς και της συμπλήρωσης του χρηματοδοτικού κενού θα είναι καίρια για την επιτυχία του προγράμματος.

Το εύρος του κενού για το 2015-2016 εκτιμάται στα 5,5-9,5 δισ. ευρώ και θα επανεκτιμάται τακτικά. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πει κανείς εάν θα χρειαστεί η Ελλάδα και περαιτέρω χρηματοδότηση από τις αρχές του 2015 ή νωρίτερα, συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα