Γενική Τράπεζα: Παραίτηση αντιπροέδρου δ.σ.

Ανακοίνωση για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 13:34

Την παραίτηση του αντιπροέδρου του διοικητικού της συμβουλίου, αντιστράτηγου ε.α. Θεόδωρου Κατσάρη, ανακοίνωσε η Γενική Τράπεζα. Όπως έγινε γνωστό, στην θέση του κ. Κατσάρη εκλέχθηκε ο μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος του δ.σ., με θητεία μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2004, αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Ρούσσος, πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ).

Το δ.σ. της Γενικής Τράπεζας ενημερώθηκε και για τη χθεσινή απόφαση του δ.σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που αφορά την πρόοδο της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή στη Γενική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου ή μέσω συνδυασμού αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και πώλησης υφισταμένων μετοχών από το ΜΤΣ, ώστε ο επενδυτής να καταστεί ο μέτοχος με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στη Γενική Τράπεζα.

Το ΜΤΣ εξέφρασε την επιθυμία, μετά το πέρας της διαδικασίας, να διατηρήσει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής στη Γενική Τράπεζα.

Ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα προσκληθούν άμεσα από τον Χρηματοοικονομικό Οίκο ROTHSCHILD, ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΜΤΣ, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη σχετική διαδικασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα