Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ

Επιβολή προστίμων ύψους 74.570 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 16:42

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ για την διάθεση υφισταμένων μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΚΑ με δημόσια εγγραφή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επίσης ενέκρινε:

- Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός και Ολοκληρωμένα Έργα Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία στη Νέα Χρηματιστηριακή αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

- Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Γιαγκίτσης Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Υφασμάτων στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με προϋποθέσεις.

- Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα ύψους 74.570 ευρώ. Συγκεκριμένα αποφάσισε:

- Την επιβολή προστίμου ύψους 7.000 ευρώ στην εταιρεία ΑΧΟΝ Α.Χ.Ε., για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ευρώ στον κ. Μιχαήλ Ανδρουλιδάκη, μέτοχο της εταιρίας STABILTON A.E., διότι προέβη σε πώληση μικρότερου ποσοστού μετοχών, που είχε προαναγγείλει, χωρίς να γνωστοποιήσει εγκαίρως και ορθά για τη μεταβολή της πρόθεσης του ως όφειλε.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 22.000 ευρώ στον κ. Αναστάσιο Βογιατζή, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε., για μεταβολές μετοχικών ποσοστών χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως ως όφειλε.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 24.500 ευρώ στον κ. Γεώργιο Κούμπα, μέτοχο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, για μεταβολές μετοχικών ποσοστών χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως ως όφειλε.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 6.135 ευρώ στην κα Θάλεια Βρυώνη, μέτοχο και μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε., διότι δεν ενημέρωσε, εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση, για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 2.935 ευρώ στον κ. Φίλιππο Βρυώνη, μέτοχο και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε., διότι δεν ενημέρωσε, εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση, για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

- Την απαγόρευση λειτουργίας κατ' εφαρμογή του άρθρου 7 του ν. 2836/2000 της εταιρίας CAPITAL LINE ΑΕΛΔΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη επειδή διαπιστώθηκαν, ύστερα από έλεγχο, παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

- Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εταιριών Β & Β GROUP ΑΕΛΔΕ (Κηφισιά), ΣΤΑΡ FINANCE ΑΕΛΔΕ (Αθήνα) και ΚΕΡΔΟΣ ΑΕΛΔΕ (Νέα Χαλκηδόνα), επειδή διαπιστώθηκαν, ύστερα από έλεγχο, παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΩΜΕΓΑ ΑΕΔΑΚ, μετά από σχετικό αίτημα των μετόχων και την τροποποίηση του καταστατικού της, ώστε να λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία Συμβουλών Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα