Ανοδικό ξεκίνημα στη Ν.Υ.

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 17:02

ΘΕΤΙΚΟ είναι το κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την ανεργία και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Yahoo!.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 382.000, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, έναντι 405.000 -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - το αμέσως προηγούμενο επταήμερο. Η μείωση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

Καλύτερα από τις προβλέψεις ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας Yahoo! τα οποία ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 65,3 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή έναντι 28,9 εκατ. ευρώ ή 5 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχική τιμή της Yahoo! ενισχύεται σημαντικά κατά 7,4%.

Aνοδο (1,7%) σημειώνει και ο τίτλος της Genentech. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ παράλληλα προέβη στην εκτίμηση ότι τα αποτελέσματά της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι σε αντιστοιχία ή και ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις.

Κέρδη καταγράφει επίσης και ο τίτλος της General Electric. Ο αμερικανικός κολοσσός θα δημοσιεύσει πριν από την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο.

Στις 16:52 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.715,27 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,88% και ο Nasdaq στις 1.918,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,33%.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνουν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, ενώ το ευρώ έχει υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 1,18 δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα