Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 10:12
UPD:10:26

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Αφορμές για ρευστοποιήσεις δίνουν ορισμένα αποθαρρυντικά αποτελέσματα αμερικανικών εταιρειών, ο περιορισμός των κερδών στη Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης καθώς και η απρόσμενη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κρατική στατιστική υπηρεσία INSEE, η παραγωγή των γαλλικών βιομηχανιών μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξησή της κατά 0,3%.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.302,4 μονάδες μειωμένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.322 μονάδες με οριακές απώλειες 0,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.466,9 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,4%.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας με τη μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών να υποχωρεί κατά 2,24%.

Αντιθέτως, άνοδο 1,14% σημειώνει η μετοχή της γαλλικού ομίλου λιανικής Carrefour, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι στο τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 4,6%.

Τέλος, εντυπωσιακή άνοδο κατά 15,5% σημειώνει η μετοχή της βρετανικής Amersham μετά την είδηση ότι η General Electric θα προβεί στην εξαγορά της πρώτης αντί 9,5 δισεκ. δολ. επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία των τελευταίων ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα