General Electric Co. : Εξαγοράζει την Amersham αντί 9,5 δισ. δολ.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 10:30
UPD:10:32

Στην εξαγορά της Amersham Plc, για 5,7 δισ. λίρες Αγγλίας (9,5 δισ. δολ.) σε μετοχές, προχωρά η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, General Electric Co.

Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε μείωση των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, θα καταβάλλει 800 πένες για κάθε μία μετοχή της Amersham, τιμή κατά 21% υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Η Amersham αποτελεί τη μεγαλύτερη προμηθεύτρια ηλεκτρονικών μηχανημάτων για ιατρικές εξετάσεις. Η συνεργασία των δύο εταιρειών, ενδέχεται να βοηθήσει στην κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων πρόωρης ανίχνευσης ασθενειών, που αποτελεί τον στόχο του επικεφαλής της General Electric, Jeffrey Immelt.

Σημειώνεται, ότι η Amersham κατέχει το 38% της αγοράς ηλεκτρονικών συστημάτων διάγνωσης ασθενειών και οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η χρηματιστηριακή της αξία, ύψους πέντε δισ. δολ. ενδέχεται να αυξηθεί κατά 8% το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τη General Electric, μετά από τη συγχώνευση, τα έσοδά της θα αυξηθούν από το 2005 και στο τέλος θα συνεισφέρουν από 100 έως 200 εκατ. δολ. τον χρόνο στα λειτουργικά της κέρδη.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2001, για τη δημιουργία ακριβέστερων τεχνικών διάγνωσης.

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης, οι μετοχές της Amersham κέρδιζαν ποσοστό 15%, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, φθάνοντας τις 761,5 πένες ανά μετοχή.

Στο μεταξύ, μείωση της τάξης του 11%, εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της General Electric, φθάνοντας στα 3,65 δισ. δολ. ή 36 σεντς ανά μετοχή, από 4,09 δισ. δολ. ή 41 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο

Πέρυσι, οι πωλήσεις της Amersham ανήλθαν σε 1,5 δισ. λίρες Αγγλίας.

Σε μισή ώρα, στις 11 π.μ., ώρα Ελλάδος (9 π.μ. ώρα Λονδίνου) οι δύο εταιρείες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Σύμβουλοι της συγχώνευσης από την πλευρά της General Electric, είναι η Goldman Sachs και από την πλευρά της Amersham, η JP Morgan και η Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα