Νέα πρόταση για το ασφαλιστικό από την Εμπορική

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 11:24

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Δευτέρα θα παραδώσει στο σύλλογο εργαζομένων της Εmporiki Bank ο πρόεδρος, Γιάννης Στουρνάρας, την πρόταση για την επίλυση του ασφαλιστικού της τράπεζας.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε χθες στο πρακτορείο Reuters ότι η λύση που διατυπώθηκε θα αποτρέψει τη δημιουργία αναλογιστικού ελλείμματος.

Το ασφαλιστικό ζήτημα λειτουργεί ανασταλτικά για την ενίσχυση της συμμετοχής που έχει η Credit Agricole στην τράπεζα.

Ο πρόεδρος της Emporiki επισημαίνει, πάντως, ότι η αύξηση του ποσοστού από το γαλλικό όμιλο θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και σύμφωνη με τον αρχικό σχεδιασμό της συμμαχίας.

Οσον αφορά στην πρόταση προς τους εργαζομένους, περιλαμβάνει τη μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από ταμείο καθορισμένων παροχών σε ταμείο καθορισμένων εισφορών.

Εφόσον εφαρμοστεί, θα εξαλείψει το αναλογιστικό έλλειμμα, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, εκτιμά ο πρόεδρος της Emporiki.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι για το σύνολο του έτους τα μεγέθη θα είναι ανάλογα της πορείας εξαμήνου, αν και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη στην κεφαλαιαγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα