Μικρή άνοδος στη Wall Street

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 17:33
UPD:17:38

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την οικονομία και «γυρίζουν την πλάτη» στην προειδοποίηση της General Electric για τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου.

Στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη της General Electric μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η διοίκηση προειδοποίησε παράλληλα ότι στο τρέχον τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας θα κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από τις αρχικές της προβλέψεις.

Ο αμερικανικός κολοσσός γνωστοποίησε επίσης ότι προχώρησε στην εξαγορά της βρετανικής Amersham αντί 9,5 δισ. δολ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/10/832362.htm . Η μετοχική τιμή της GE υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,2%.

Σε γενικές γραμμές πάντως τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα κρίνονται ικανοποιητικά, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Juiniper Networks. Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει μικρή πτώση κατά 0,3%.

Αντιθέτως, κέρδη (1,95%) καταγράφει ο τίτλος της Intel. Η Deutsche Bank αναβάθμισε σε «αγορά» από «διακράτηση» τη μετοχή της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο θέτοντας παράλληλα ως τιμή-στόχο τα 22 δολάρια ανά μετοχή έναντι 16 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στα 39,2 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - τον Ιούλιο. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διεύρυνση του ελλείμματος στα 41,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,3% το Σεπτέμβριο, έναντι ανόδου 0,4% τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν οριακή αύξηση της τάξεως του 0,1%.

Σύμφωνα με έρευνα του Blue Chip Economic Indicators, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,7% σε ετήσια βάση στο τελευταίο τρίμηνο του 2003, καθώς εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των καταναλωτικών δαπανών θα επιβραδυνθεί. Στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του εν λόγω ιδιωτικού ινστιτούτου, το αμερικανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,9% με τις καταναλωτικές δαπάνες να ενισχύονται κατά 5,2%.

Στις 17:07 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.703,27 μονάδες αυξημένος κατά 0,24% και ο Nasdaq στις 1.920,37 μονάδες με κέρδη 0,44%.

Αντιθέτως, στα χρηματιστήρια της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1792 δολάρια.

Τέλος, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύεται αυτή την ώρα στην αγορά της Νέας Υόρκης κατά 0,19% και έχει φθάσει τα 31,07 δολάρια ανά βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα