SMA: Ισχύς άνω του 1GW στην Ελλάδα

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 11:01

Ξεπέρασε το 1 GW η αθροιστική ισχύς μετατροπέων της SMA στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η SMA Hellas AE, μέλος του ομίλου SMA Solar Technology AG, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλιακών μετατροπέων παγκοσμίως.

«Παρά τις προκλήσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, η εταιρεία έχει επιτύχει να διατηρήσει τη δυναμική της στην αγορά, προσφέροντας το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε φωτοβολταϊκού έργου», επισημαίνει η SMA, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007.

«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα κατά την παρουσία μας στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε με τον πλέον άρτιο τρόπο το δίκτυο των συνεργατών μας, παρέχοντάς τους εξειδικευμένη τεχνολογία, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε φωτοβολταϊκού έργου, ανεξαρτήτως μεγέθους», δήλωσε ο Χάρης Χρηστίδης, γενικός διευθυντής της SMA Hellas.

«Σε στενή επαφή με τους συνεργάτες μας, αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις ανάγκες τους και τους προσφέρουμε λύσεις που δίνουν στην επένδυση του τελικού χρήστη κεφαλαιοποιήσιμη προστιθέμενη αξία, εξασφαλίζοντάς του τη μέγιστη δυνατή απόδοση», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η SMA θα επενδύσει το 2013 πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη προκειμένου να ενισχύσει στρατηγικές τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως είναι τα υβριδικά συστήματα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ σε χώρες με υψηλό ηλιακό δυναμικό, τα συστήματα έξυπνης ενεργειακής διαχείρισης για βελτιστοποίηση της ιδιοκατανάλωσης σε οικιακές εφαρμογές, καθώς και οι λύσεις συστημάτων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα