Οριακή άνοδος στο Τόκιο

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 09:41

Οριακά υψηλότερα έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραφε στην αρχή της συνεδρίασης.

Η δήλωση που φέρεται να έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, ότι τα σχόλια που είχε κάνει για το γεν αυτή την εβδομάδα παρεξηγήθηκαν, έδωσε ώθηση στις μετοχές των εξαγωγέων λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο Ακίρα Αμάρι είπε πως λυπάται που παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του για το γεν και πως το ιαπωνικό νόμισμα βρισκόταν «σε φάση διόρθωσης» όταν είχε αγγίξει τα 89,50 γεν/δολάριο εκείνη τη μέρα.

Στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,1% στις 10.609,64 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 10.432,97 μονάδες.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι εξαγωγείς, με τις μετοχές της Toyota να ενισχύονται κατά 1,3%, της Honda κατά 1,7% και της Fanuc κατά 1,5%. Άλμα 7,3% σημείωσε και ο τίτλος της Sharp στον απόηχο δημοσιεύματος περί πώλησης εργοστασίου στη Lenovo.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα