Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 13:11

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα το ευρώ στο απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι το ενιαίο νόμισμα έχει ανέλθει σε «επικίνδυνα υψηλά» επίπεδα. Αυτή την εβδομάδα, το ευρώ ξεπέρασε τα 1,34 δολάρια για πρώτη φορά από τον περσινό Φεβρουάριο.

Στις 12.43 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,77% έναντι του ιαπωνικού και διαμορφωνόταν στα 117,2300 γεν. Έναντι του αμερικανικού νομίσματος, το ευρώ σταθεροποιούνταν στα 1,3303 δολάρια, μετά την πτώση 0,9% που κατέγραψε την Τρίτη.

«Φυσικά, το ευρώ έχει δυναμική, ωστόσο, η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει κίνδυνο να βυθιστεί εκ νέου στην κρίση, καθώς η ανάπτυξη προβλέπεται ασθενική και παραμένει ο κίνδυνος η Ιταλία και η Ισπανία να μην πιάσουν τους στόχους για το έλλειμμα», σχολιάζει στο Reuters ο Νιλ Μίλερο από την Bank of New York Mellon.

Το γεν, αντιθέτως, συνεχίζει την ανοδική του πορεία για δεύτερη συνεχή ημέρα. Το ιαπωνικό  νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,63% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 88,2400 γεν/δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα