Διαψεύδει για άρθρο 99 ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 12:44

Τα περί υπαγωγής της στο άρθρο 99 διαψεύδει σήμερα η εταιρεία Αγροτικός Οίκος Σπύρου, χαρακτηρίζοντας παντελώς ανυπόστατα και ψευδή όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα.

«Δεν υφίσταται σχεδιασμός της εταιρείας μας για κατάθεση αίτησης υπαγωγής για την Προστασία από Πιστωτές σύμφωνα με τις διατάξεις του Πτωχευτικού Δικαίου», ξεκαθαρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά στο σύνολό της, η ίδια συνεχίζει να υποστηρίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική εξυπηρετώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις της απέναντι στους προμηθευτές της, στις πιστώτριες τράπεζες και στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως λέει, οι σχέσεις τόσο με τους προμηθευτές όσο και με τις πιστώτριες τράπεζες κινούνται στο πλαίσιο των ισχυουσών συμφωνιών και είναι ομαλές. Οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο είναι ρυθμισμένες και εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ οι απαιτήσεις από τους πελάτες κινούνται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα και διενεργούνται κάθε χρόνο οι απαραίτητες προβλέψεις επισφαλειών.

Επιπλέον και προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή στρατηγική της, η εταιρεία εξετάζει την αναδιάρθρωση λειτουργιών και την πώληση συγκεκριμένων μη απαραίτητων περιουσιακών στοιχείων, εφόσον οι όροι πώλησης είναι συμφέροντες και εφόσον εξυπηρετούνται οι στόχοι της.

Όπως λέει, οι παραπάνω ενέργειες εφόσον υλοποιηθούν υπό τους ανωτέρω όρους ουδόλως επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των εργασιών της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΥΡ



Σχολιασμένα