Σωρεία παραβάσεων σε 25 κυλικεία νοσοκομείων

Παραπέμπεται χονδρέμπορος για αισχροκέρδεια
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2003 14:58

Ενας χονδρέμπορος οπωροκηπευτικών της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών παραπέμπεται στον εισαγγελέα για αισχροκέρδεια μέχρι και 100%, ενώ για παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα παραπέμφθηκαν και οι υπεύθυνοι κυλικείων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, παραπέμπεται στον εισαγγελέα και στην αγορανομική Επιτροπή της αρμόδιας Νομαρχίας για την επιβολή προστίμων μέχρι 30.000 ευρώ ο έμπορος της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών «Δημ. Αποστόλου Μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Επίσης, κατά τους ελέγχους του ΥΠΑΝ σε 33 κυλικεία-εστιατόρια που βρίσκονται στους χώρους δημόσιων Νοσοκομείων και ιδιωτικών θεραπευτηρίων, διαπιστώθηκαν αγορανομικές παραβάσεις σε 25 (π.χ. δεν εφάρμοζαν ενδεικτικές τιμές πώλησης εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών που για τους συγκεκριμένους χώρους θεωρούνται και ανώτατες επιτρεπτές).

Οι παραπάνω επιχειρήσεις παραπέμπονται στους αρμόδιους εισαγγελείς Αγορανομίας και στις Αγορανομικές Επιτροπές των Νομαρχιών για παραβάσεις, που επισύρουν διοικητικές κυρώσεις (χρηματικά πρόστιμα μέχρι 6.000 ευρώ και 30.000 ευρώ, αντίστοιχα).

Διαπιστώθηκαν εξάλλου και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.χ. έλλειψη τιμολογίων αγοράς) καθώς και μη εφαρμογή υγειονομικών διατάξεων, κυρίως στη φύλαξη των προϊόντων στα ψυγεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα