Συνεργασία Εκκλησίας - υπ. Τουρισμού για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 11:21
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας Δοδώνης Χρυσόστομος και η υπουργός πολιτισμού Ολγα Κεφαλογιάννη υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δηλώσεις Ολ. Κεφαλογιάννη - Μητροπολίτη Χρυσόστομου μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας

Δηλώσεις Ολ. Κεφαλογιάννη - Μητροπολίτη Χρυσόστομου μετά την υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας

.

Σε δηλώσεις της, η  κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι η πιο δυναμική μορφή ειδικού τουρισμού και στάθηκε στις πρωτοβουλίες του ΥΠΟΤ για να δώσει την απαραίτητη βαρύτητα στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και να εμπλουτιστεί το υπάρχον τουριστικό μοντέλο.

Ενδεικτικό της δυναμικής του προσκυνηματικού τουρισμού, σύμφωνα με την υπουργό, είναι το γεγονός ότι ενδιαφέρον για να έρθουν στην Ελλάδα δεν δείχνουν μόνον οι ομόθρησκοι, αλλά και άνθρωποι από πολλές θρησκείες και άλλα δόγματα, με ορατές τις ευεργετικές συνέπειες στην αύξηση της απασχόλησης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο  μητροπολίτης Χρυσόστομος σημείωσε ότι με την παρούσα υπογραφή του πρωτοκόλλου, επιβεβαιώνεται η διάθεση της πολιτείας για συνεργασία στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα