Προς εξαγορά της Τσακίρης ABEE η Coca Cola 3E

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 10:58
UPD:11:01

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας Τσακίρης-Πρότυπος Βιομηχανία Τροφίμων - Snacks - Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία βρίσκεται η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, η Τσακίρης ΑΒΕΕ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία snacks πατάτας στην ελληνική αγορά, με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 6.000.000 ευρώ και μερίδιο αγοράς περίπου 10%. Η Τσακίρης Α.Β.Ε.Ε. είναι θυγατρική της εισηγμένης εταιρείας Plias A.B.E.E.

Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, καθώς και την υπογραφή των σχετικών συμβατικών κειμένων.

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Η παρούσα συναλλαγή προσθέτει στην Coca-Cola Τρία Έψιλον μία γνωστή μάρκα στην Ελλάδα με σημαντικές δυνατότητες. Είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τη μοναδική μας υποδομή σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να αναπτύξουμε μια ελληνική μάρκα με μακρά παράδοση.

Αν και προτεραιότητά μας παραμένει η περαιτέρω ενδυνάμωση της κύριας δραστηριότητάς μας, η Τσακίρης Α.Β.Ε.Ε. δρα συμπληρωματικά στην ποικιλία των μη αλκοολούχων ποτών που διαθέτουμε στην Ελλάδα.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα