Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 11:43

ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ πεδίο έχει περάσει η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, καθώς εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών.

Σημειώνεται ότι οι κυριότεροι δείκτες έκλεισαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Πιέσεις δέχονται οι τράπεζες, οι ασφάλειες και οι τηλεπικοινωνίες, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις πετρελαϊκές εταιρείες.

Στις 11:26 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC 40 βρισκόταν στις 3.345,3 μονάδες μειωμένος κατά 0,45%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.471,25 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,31% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 5.242,5 μονάδες με απώλειες 0,57%.

Αντιθέτως, ανοδικά εξακολουθεί να κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις 4.372,8 μονάδες αυξημένος κατά 0,24%.

Η μετοχική τιμή της γερμανικής τράπεζας Commerzabank υποχωρεί κατά 2,82%, καθώς εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση πρόσφατων κερδών.

Αντιθέτως, ανοδικά κινείται η μετοχή της Renault, καθώς οι πωλήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Δυτική Ευρώπη το Σεπτέμβριο σημείωσε σημαντική αύξηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/14/833319.htm .

Απώλειες 2,8% καταγράφει ο τίτλος της Philips αδυνατώντας να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη. Η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο του 2003 http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/14/833278.htm .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα τα στοιχεία για την ανεργία στη Βρετανία κατά το μήνα Σεπτέμβριο και ο δείκτης προσδοκιών του γερμανικού ιδρύματος οικονομικών ερευνών ΖΕW. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις 61 μονάδες έναντι 60,9 μονάδων το Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Ερνστ Βέλτεκε, στο Bloomberg News η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης εξήλθε από την ύφεση παρουσιάζοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,2% στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα συνεχίζεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου μεγάλων αμερικανικών εταιρειών. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να δημοσιεύσουν τις επιδόσεις τους μεταξύ άλλων οι εταιρείες: Johnson & Johnson, Bank of America και Intel.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα