Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 13:17
UPD:13:25

ΑΠΟ την εικόνα που θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το σημερινό άνοιγμα των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα κέρδη της Johnson & Johnson διαμορφώθηκαν στα 68 σεντς ανά μετοχή έναντι 57 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Η μετοχική τιμή της παραπάνω εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 1,02%.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα της Banc of America, Garnett και Merrill Lynch, ενώ μετά την επίσημη λήξη των συναλλαγών θα δοθούν στη δημοσιότητα οι επιδόσεις της Intel.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα κέρδη της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ανήλθαν σε 23 σεντς ανά μετοχή έναντι 11 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Η μετοχική της τιμή στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο κατά 1,7%.

Τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά, ενώ από την άλλη πλευρά ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι λιανικές πωλήσεις το Σεπτέμβριο - εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων - σημείωσαν αύξηση κατά 0,4% μετά από την αύξηση 0,7% που είχαν σημειώσει τον Αύγουστο.

Επίσης, έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ν. Υόρκης αναμένεται να δείξει ανάπτυξη του τομέα μεταποίησης στην πολιτεία τον Οκτώβριο (στο 16 ο δείκτης, από 18,35 τον Οκτώβριο).

Χθες, η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα πάνω στο 6,5%, από 5%, την εκτίμησή της για τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο και επανέλαβε την πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 4% στο τέταρτο τρίμηνο του 2003.

Στις 12:56 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq σημείωναν ανεπαίσθητη πτώση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων είκοσι μηνών, ενώ ο Dow Jones διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2002.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1659 δολάρια.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί κατά 1,03% ή 33 σεντς και βρίσκεται στα 31,62 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα