Hellastat: Χαμηλή ζήτηση για προϊόντα πλαστικής συσκευασίας

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 17:03
UPD:17:03

Φθίνουσα πορεία εμφανίζει η ζήτηση για τα προϊόντα πλαστικής συσκευασίας που προορίζονται για βιομηχανική χρήση, καθώς, όπως αναφέρεται σε μελέτη της Hellastat, η βιομηχανική δραστηριότητα υποχώρησε περαιτέρω κατά 8,2% το 2011.

Οι καταναλωτές περιορίζονται στην αγορά, κυρίως, των απαραίτητων προϊόντων, επιλέγοντας μικρές ποσότητες και πραγματοποιώντας χαμηλότερες δαπάνες, αναφέρεται στη μελέτη.

Αμεση συνέπεια αποτέλεσε, σύμφωνα με την Hellastat, η περαιτέρω υποχώρηση της παραγωγής του κλάδου κατά 5,1%.

Ωστόσο, τα έσοδα ενισχύθηκαν, καθώς η άνοδος στις τιμές των πρώτων υλών οδήγησε τις εταιρείες σε αύξηση των τιμών των προϊόντων τους, επιφέροντας, ωστόσο, κάμψη των αποτελεσμάτων και των περιθωρίων κέρδους. Η άνοδος των πωλήσεων τροφοδοτήθηκε και από την αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό, όπου οι οικονομικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες.

Σύμφωνα με την Hellastat, η σημαντική άνοδος των τιμών των πρώτων υλών, τα προηγούμενα χρόνια, οδήγησε σε αύξηση του κόστους παραγωγής, με συνέπεια τον περιορισμό των περιθωρίων κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας εταιρειών, που δεν μπορούν να μετακυλίσουν τις μεταβολές αυτές στις τιμές των προϊόντων τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα