Σε αρνητικό έδαφος το Χ.Α.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 11:03

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν αναμονή εξελίξεων αναφορικά με την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Αναμένουμε η αγορά να παραμείνει και σήμερα στην ίδια τροχιά», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11:02), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,73% στις 977,62 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,53 εκατομμύρια ευρώ.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι δείκτες Τραπεζών (-2%) και Τροφίμων και Ποτών (-1,1%). Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται οι δείκτες Ακίνητης Περιουσίας (+3%) και Εμπορίου (+0,9%).

Στον τραπεζικό κλάδο, «βουτιά» 17,4% σημειώνει η μετοχή της Attica Bank, η οποία έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για το Τ.Τ., ενώ απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι τίτλοι της ΕΤΕ, της Λαϊκής, και της Τράπεζας Κύπρου.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη σήμερα στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όπως φαίνεται, τελικά θα επιλεγεί το «μοντέλο της Proton Bank για το Τ.Τ., καθώς, κατά τη σημερινή καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση πρότασης, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2271375 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα