Από 14 Ιανουαρίου οι προτάσεις για τη δράση ICT4Growth

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 12:37
UPD:12:37

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «μίνι επενδυτικό νόμο» με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου η υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από τη δράση ICT4Growth που υπάγεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης.

Σε ημερίδα ενημέρωσης για τη νέα δράση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων λήγει στις 18 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για έναν «μίνι επενδυτικό νόμο» με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το ICT4Growth, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

α) Ενισχύει τον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών με 120 εκ ευρώ στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Σύγκλισης».

β) Για πρώτη φορά επιδοτούνται business plans αμιγώς για επενδύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Τα σχέδια που θα επιλεγούν προς ενίσχυση θα πρέπει να δίνουν έμφαση στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα