Νέο υψηλό του δολαρίου έναντι του γεν

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 13:23
UPD:13:38

Σε νέο υψηλό δυόμισι ετών ανήλθε σήμερα το δολάριο έναντι του γεν, μετά τις δηλώσεις του ιάπωνα πρωθυπουργού ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συμπεριλάβει την απασχόληση στους στόχους της, μαζί με τη σταθερότητα των τιμών.

Στις 13.11 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,16% στα 88,9200 γεν. Σύμφωνα με τους χρηματιστές, αναμένεται περαιτέρω εξασθένιση του γεν.

Όπως παρατηρεί ο Ίαν Στάναρντ από τη Morgan Stanley, οι εξελίξεις ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς, αναφερόμενος στον ρυθμό ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του γεν αλλά και στον ρυθμό δρομολόγησης των μεταρρυθμίσεων στην Ιαπωνία. «Ως εκ τούτου, αυξήσαμε ακόμη περισσότερο την πρόβλεψή μας στα 95 γεν/δολάριο έως το τέλος του τρέχοντος τριμήνου», δήλωσε στο Reuters.

Ταυτόχρονα, σταθεροποιείται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά το ράλι του 1,6% που κατέγραψε την Πέμπτη το ευρωπαϊκό νόμισμα, στον απόηχο των δηλώσεων Ντράγκι για βελτίωση των συνθηκών στην Ευρωζώνη εντός του 2013.

Την ίδια ώρα, το ευρώ παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητο έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3263 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα