Σε κλοιό πιέσεων το γεν

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:31
UPD:13:48

Πτωτικά κινείται το γεν έναντι και των 16 βασικών νομισμάτων, εν μέσω εκτιμήσεων για λήψη δραστικών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης στην προσεχή σύνοδο της Τράπεζας της Ιαπωνίας εντός του μήνα.

Στις 13.23 (ώρα Ελλάδος), το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,50% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 87,4900 δολάρια. Έναντι του ευρώ, το γεν κατέγραφε απώλειες 0,41% και η ισοτιμία κυμαινόταν στα 114,3100 γεν.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να διπλασιάσει τον στόχο του πληθωρισμού στο 2%, από 1% που είναι σήμερα, κατόπιν υποδείξεων του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, σύμφωνα με πηγές του Reuters προσκείμενες στην κεντρική τράπεζα. Επίσης, εκτιμάται ότι θα εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία η ιαπωνική κυβέρνηση θα δεσμεύεται για τη λήψη μέτρων χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η BOJ θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εντός του μήνα, ενδεχομένως μέσω της αύξησης του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού και δανεισμού ύψους 101 τρισ. γεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα