Μικρή πτώση στο Τόκιο

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 09:47
UPD:09:49

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ έκλεισαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο παρά τα θετικά τριμηνιαία αποτελέσματα της αμερικανικής Ιntel και τις αισιδόδοξες εκτιμήσεις για την εγχώρια οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αναθεώρησε προς τα πάνω για δεύτερο διαδοχικό μήνα τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της οικονομίας ενισχύοντας τις πρόσφατες ενδείξεις ανάκαμψης. Στην έκθεσή της του Οκτωβρίου η ιαπωνική κεντρική τράπεζα επικαλείται τη βελτίωση των εξαγωγών και του επιχειρηματικού κλίματος.

Ο Nikkei έκλεισε στις 10.899,95 μονάδες μειωμένος κατά 0,61%. Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.080,3 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,64%. Σημειώνεται ότι τα συνολικά κέρδη του δείκτη Topix στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις άγγιξαν το 3% κλείνοντας χθες στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών.

Πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών, ο πρωταγωνιστής των προηγούμενων συνεδριάσεων. Οι μετοχές των SMFG και UFJ Holdings υποχώρησαν κατά 3,5% και 2,9% αντιστοίχως.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της αμερικανικής Intel, της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο. Η μετοχή της Tokyo Electron έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1,12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα