Απώλειες στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 10:31
UPD:10:32

Απώλειες κατέγραψε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, διακόπτοντας την ανοδική πορεία των πέντε προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,8% στις 10.599,01 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης έκλεισε στις 881,06 μονάδες σημειώνοντας ισόποση πτώση.

Η ανάκαμψη του γεν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πυροδότησε ρευστοποιήσεις στις εξαγωγικές εταιρείες, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας μετά την υποβάθμιση των προοπτικών τους από τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πάντως, το κλίμα παραμένει θετικό στην ιαπωνική αγορά, χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις προσδοκίες για λήψη δυναμικών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, όπως έχει εξαγγείλει ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε. Δεν απέκλεισαν, ωστόσο, το ενδεχόμενο διόρθωσης, όπως υποδεικνύουν οι τεχνικές αναλύσεις.

«Λογικά οι προσδοκίες για εξασθένιση του γεν θα διατηρηθούν μέχρι τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας αυξάνοντας τα περιθώρια για άνοδο των μετοχών», σχολιάζει στο Reuters ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Shinkin Asset Management, Ναόκι Φουτζιβάρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα