Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γεν

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 11:06
UPD:11:06

Απώλειες καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι του γεν, υποχωρώντας από τα υψηλά των δυόμισι ετών όπου είχε ανέλθει μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Το αμερικανικό νόμισμα είχε ενισχυθεί τελευταία έναντι του γεν χάρη στις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στις 10.53 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα σημείωνε πτώση 0,44% στα 87,7600 γεν. Παρότι το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει και άλλο έναντι του γεν, δεδομένων των υψηλών κερδών που έχει καταγράψει πρόσφατα, η ανοδική δυναμική του θα διατηρηθεί, εκτιμά ο Χιρόσι Μαέμπα, κορυφαίο στέλεχος της UBS στο Τόκιο.

«Η δική μου αίσθηση είναι ότι η αγορά θα πάει ακόμη υψηλότερα. Πιστεύω ότι το όριο των 90 γεν θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα», σχολιάζει στο Reuters ο Μαέμπα. Παρά τις επεκτατικές οικονομικές πολιτικές της νέας ιαπωνικής κυβέρνησης, το γεν αναμένεται να παραμείνει υπό πίεση εξαιτίας των εμπορικών ελλειμμάτων και των ρευστοποιήσεων που συνεπάγεται η εξαγορά ξένων εταιρειών από τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα