Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 14:29
UPD:14:31

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Intel.

Μετά την επίσημη λήξη των συναλλαγών, η κορυφαία εταιρεία μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν σε 1,7 δισεκ. δολ. ή 25 σεντς ανά μετοχή έναντι 686 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο του 2003 έφθασαν τα 7,8 δισεκ. δολ. αυξημένα κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η διοίκηση της Intel αναθεώρησε παράλληλα προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση για τα έσοδα τετάρτου τριμήνου.

Μετά τα παραπάνω τόσο η Merrill Lynch όσο και η Smith Barney αναθεώρησαν προς τα πάνω την τιμή-στόχο της μετοχής της Intel, ενώ διατήρησαν αμετάβλητη σε «αγορά» την επενδυτική τους σύσταση.

Η μετοχική τιμή της Intel στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 4,98%.

Κέρδη, άνω του 2%, καταγράφει αυτή την ώρα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και η μετοχή της General Motors. Ο αμερικανικός κολοσσός θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα κέρδη του διαμορφώθηκαν στα 66 σεντς ανά μετοχή έναντι 1,2 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002.

Εντός ολίγου αναμένονται και τα αποτελέσματα των εταιρειών FleetBoston, General Dynamics και Harley Davidson.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου, οι οποίες εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση έναντι αύξησης κατά 0,6% τον Αύγουστο. Ωστόσο, εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,4% το Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί και ο δείκτης μεταποίησης Empire Οκτωβρίου, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 16 από 18,35 το Σεπτέμβριο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τέλος, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), η δημοσίευση της μηνιαίας οικονομικής έκθεσης της Fed, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών IBM και Apple Computer.

Στις 14:02 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 30 και 10,5 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν και στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1682 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα