Δυναμικό ξεκίνημα στη Wall Street

5% πάνω η Intel
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 16:50

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών Intel και General Motors.

Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται επίσης τα αποτελέσματα των FleetBoston και Wachovia, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται μετά τη λήξη της συνεδρίασης τα αποτελέσματα των εταιρειών IBM και Apple Computer.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η είδηση ότι οι λιανικές πωλήσεις – εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων – σημείωσαν αύξηση για πέμπτο διαδοχικό μήνα το Σεπτέμβριο.

Περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.836,23 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,24% και ο Nasdaq στις 1.963,08 μονάδες με κέρδη 1,02%.

Η μετοχική τιμή της Intel ενισχύεται κατά 1,47 δολάρια ή 5,02%. Η κορυφαία εταιρεία μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της ανήλθαν σε 1,7 δισεκ. δολ. ή 25 σεντς ανά μετοχή έναντι 686 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο του 2003 έφθασαν τα 7,8 δισεκ. δολ. αυξημένα κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η διοίκηση της Intel αναθεώρησε παράλληλα προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση για τα έσοδα τετάρτου τριμήνου.

Μετά τα παραπάνω τόσο η Merrill Lynch όσο και η Smith Barney αναθεώρησαν προς τα πάνω την τιμή-στόχο της μετοχής της Intel, ενώ διατήρησαν αμετάβλητη σε «αγορά» την επενδυτική τους σύσταση.

Σημειώνεται ότι στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) θα δοθεί στη δημοσιότητα η μηνιαία έκθεση της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα