Roche : 19% αύξηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 11:40

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 19%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φαρμάκων κατά του καρκίνου στον κόσμο, Roche Holding AG, μετά την αύξηση της ζήτησης των σκευασμάτων κατά της νόσου, Mabthera και Herceptin.

Οι πωλήσεις της φαρμακοβιομηχανίας αυξήθηκαν σε 7,3 δισ. ελβετικά φράγκα (5,5 δισ. δολ.) από 6,2 δισ. φράγκα που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η διοίκηση της εταιρείας, επανέλαβε την πρόβλεψή της για αύξηση των πωλήσεων, η οποία θα είναι μεγαλύτερη του 10% σε εθνικό νόμισμα για το σύνολο του 2003 και αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τα λειτουργικά της έσοδα, τα οποία ανέφερε ότι θα σημειώσουν ελαφρά βελτίωση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Franz Humer, πιστεύει ότι η εταιρεία θα αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς από το σύνολο του κλάδου, εξ αιτίας της αύξησης των πωλήσεων νέων σκευασμάτων, όπως του Fuzeon κατά του ιού HIV και του Pegasus για τη θεραπεία της ηπατίτιδας.

Το εννεάμηνο οι πωλήσεις της Roche ανήλθαν σε 23,3 δισ. ελβετικά φράγκα, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτές θα διαμορφωθούν σε 20,8 δισ. ελβετικά φράγκα.

Συνολικά οι πωλήσεις φαρμάκων, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας στα 15,8 δισ. ελβετικά φράγκα, μετά την αύξηση των πωλήσεων του σκευάσματος Mabthera. To σκεύασμα αύξησε κατά 36% τις πωλήσεις του, φθάνοντας στα 2,02 δισ. ελβετικά φράγκα, και κατέστη το καλύτερο από πλευράς πωλήσεων φάρμακο της εταιρείας.

Η Roche, εκτιμά ότι οι πωλήσεις του εν λόγω σκευάσματος, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ, ως Rituxan, θα αγγίξουν τα 4,5 δισ. ελβετικά φράγκα.

Το σκεύασμα Pegasus, του οποίου η κυκλοφορία εγκρίθηκε στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, έχει αποσπάσει μερίδιο 38% από το σύνολο των συνταγών στη χώρα. Μερίδιο 42% κατέκτησε το νέο σκεύασμα της εταιρείας κατά της ηπατίτιδας C.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα